Vlaming kiest steeds meer voor duurzame voeding
Duurzame voedselconsumptie zit in de lift in Vlaanderen. Uit de nieuwe ‘Monitor duurzame voedselkeuzes’ blijkt dat de omzet van duurzaam voedsel in 2017 met een derde steeg tegenover 2015. Het aandeel aan duurzame consumptie in de totale consumptie van verse voeding nam toe tot 6,6%. Volgens de auteurs is dit een opportuniteit voor de Vlaamse landbouw en visserij.

De ‘Monitor duurzame voedselkeuzes’ brengt het duurzame aankoopgedrag van de consument in kaart. Dit onderzoek geeft het beleid en de Vlaamse agrovoedingsketen inzicht in de duurzame voedselkeuzes van de Vlaming. Dit is de tweede editie, die werd uitgevoerd als bijdrage aan het Landbouwrapport 2018 - Uitdagingen voor de Vlaamse land- en tuinbouw.
De onderzoekers verzamelden data over de consumptie (aankoop) van voedselproducten die door de consument op een of meer aspecten als duurzaam herkend worden. Duurzaam voedsel definiëren ze als voedsel...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement