Wat heb je nodig?
8 grote, bloemige aardappelen (elk 150 g)
300 g spruitjes
300 g spinazie
150 g Oud Brugge kaas, geraspt
5 dl melk
100 g broodkruimels
100 g bloem
100 g gezouten boter
nootmuskaat
peper en zout
Hoe ga je te werk?
Kook de geschilde aardappelen in licht gezouten water. Was ondertussen de spruitjes en de spinazie en blancheer ze in licht gezouten kokend water. Koel de groenten af met koud water.
Smelt voor de saus de boter op een matig vuur in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer en laat het mengsel enkele minuten drogen. Voeg de koude melk toe en breng aan de kook onder voortdurend roeren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de geraspte kaas toe totdat de saus ingedikt is.
Snijd de aardappelen in schijfjes en plaats ze in een ovenschotel. Leg daarbovenop de spruitjes en spinazie. Giet er de kaassaus over en bestrooi met broodkruimels. Zet de ovenschotel gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.