Europa neemt maatregelen tegen voedselverspilling
Tegen 2030 zullen Europese voedselverwerkers voedselverspilling met 10% moeten terugdringen. Dat kwamen het Europees Parlement en de lidstaten op 19 februari overeen. Voor voedselverspilling op boerderijen zijn geen doelstellingen vastgelegd.

Voor het eerst komen er Europese doelstellingen tegen voedselverspilling. Tegen 2030 moet het afval bij de verwerking en productie van voedsel met 10% ingeperkt worden, en de verpilling van gezinnen, restaurants, cateringdiensten en de detailhandel met 30% per capita. Deze streefcijfers worden berekend in vergelijking met het jaarlijkse gemiddelde hoeveelheid voedselafval tussen 2021 en 2023.
De lidstaten zullen marktdeelnemers die een belangrijke rol spelen bij de preventie en het ontstaan van voedselafval moeten stimuleren om meer veilig,...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement