Vlaams Instituut Gezond Leven organiseert Week van de Peulvrucht
Van 10 tot 16 februari organiseert het Vlaams Instituut Gezond Leven, in samenwerking met het agentschap Landbouw & Zeevisserij en het departement Zorg, de Week van de Peulvrucht. De bedoeling is om op die manier de bekendheid van de voedzame en duurzame producten een duwtje in de rug te geven.

Peulvruchten, zoals linzen, kidneybonen, witte bonen en kikkererwten, worden in steeds meer wetenschappelijk onderzoek en internationale voedselrichtlijnen gepromoot als het voedsel van de toekomst. Ze zijn namelijk niet alleen rijk aan eiwitten, vezels, ijzer en andere essentiële voedingsstoffen, maar dragen ook bij aan een duurzame voedselketen. Toch blijft hun gebruik in de keuken in ons land achter, en daar wil het Vlaams Instituut Gezond Leven dus met deze campagne verandering in brengen.
Kok Jelle Beeckman, beter bekend als The Messy Chef, zet als ambassadeur zijn schouders onder de campagne. Zo is er onder meer een gratis receptenbundel van zijn hand beschikbaar op de website van Gezond Leven.
De Week van de Peulvrucht kadert in de realisatie van de Vlaamse eiwitstrategie en de Green Deal Eiwitshift, 2 initiatieven van de Vlaamse overheid voor een transitie naar meer duurzame eiwitten in productie en consumptie.