Paprikasoep met pestorolletjes
Heb je tomaten op overschot? Maak dan eens een grote kom tomatensoep en door wat paprika toe te voegen smaakt hij nog lekkerder. Met dit recept maak je een klassieke tomaat-paprikasoep, mét een extra touch. Na 40 minuten kan je deze voorschotelen aan 4 personen.

Wat heb je nodig?
Voor de balletjes:
1 ei
350 g gehakt
30 g paneermeel
Voor de soep:
1 ajuin
2 takken selder
1 preiwit
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 laurierblaadje
4 tomaten
3 puntpaprika's (rood)
runderbouillon
3 el tomatenpuree
1 el boter
peper, zout
room
Voor de pestorolletjes:
pizzadeeg (bolletje)
4 el groene pesto
Hoe bereid je het?
Maak de balletjes:
Meng het ei door het gehakt, voeg het paneermeel toe en meng tot een homogeen geheel. Rol er balletjes van.
Kook de balletjes een 5-tal minuten in de bouillon. Haal de balletjes eruit met een schuimspaan. Zet de bouillon even aan de kant.
Maak de soep:
Snijd de gepelde ui grof, hak de gespoelde selder fijn.
Snijd de paprika’s in stukjes en snijd de tomaten grof.
Bind tijm, laurier en rozemarijn samen met keukentouw tot een kruidentuiltje.
Stoof de selder en ui kort in boter. Voeg de paprikastukjes, tomatenstukjes en kruidentuiltje toe.
Blus met de apart gehouden bouillon van de balletjes en voeg de tomatenpuree toe. Laat onder deksel gedurende 20 minuten garen.
Maak de pestorolletjes:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het pizzadeeg uit tot een rechthoekige lap van 1 cm dikte (ongeveer 20x12cm). Smeer er de pesto over, laat 1 cm rand vrij. Rol voorzichtig op tot 1 lange worst.
Snijd in stukjes van 1,5 cm dikte en leg de rondjes, plat, op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Plaats gedurende 10-15 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.
En verder:
Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep. Breng op smaak met peper en zout. Doe de balletjes in de soep en warm nog even op. Serveer met de pestorolletjes en een scheutje room.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be