Upside-down cake met blauwe bessen
Wil je een cake maken, maar dan anders? Dan is dit echt iets voor jou. Probeer deze upside-down cake met blauwe bessen. Een cake met een verrassende en frisse twist. En hij ziet er nog eens prachtig uit ook. Smakelijk! Na een bereiding van 85 minuten kunnen 6 personen hiervan smullen.

Wat heb je nodig?
25 g boter
60 g bruine suiker
250 g blauwe bessen
3 takjes tijm, citroentijm of verbena
boter (om bakvorm in te vetten)
Voor het beslag:
2 eieren
170 g bloem
2 kl bakpoeder
0,50 kl zout
100 g boter op kamertemperatuur
140 g fijne suiker
1 kl vanille-extract
120 ml melk
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 170°C.
Vet een ronde cakevorm van ongeveer 22 cm diameter in met de boter.
Smelt 25 g boter met de bruine suiker in een steelpannetje. Roer tot de boter begint te borrelen.
Giet het hete botermengsel in de ingevette cakevorm. Bedek de bodem met de blauwe bessen.
Maak het beslag:
Splits de eieren. Mix de eiwitten stijf en zet even opzij.
Meng het bakpoeder en het zout onder de bloem.
Mix de boter met de witte suiker romig. Voeg de eidooiers en het vanille-extract toe en mix goed door. Spatel er het bloemmengsel en vervolgens de melk onder.
Spatel er tot slot het eiwit onder.
Maak de cake
Schep het beslag op de bessen en strijk glad. Zet ongeveer 1 uur in de oven.
Laat de cake na het bakken 15 minuten in de vorm rusten.
Keer de cake daarna om op een bord. Laat de vorm nog enkele minuten zitten. Zo zullen de bessen mooi op de cake blijven.
Verwijder de vorm en werk de cake nog af met takjes verse kruiden. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.