Startpagina Akkerbouw

Komt glyfosaatvervuiling in rivieren van wasmiddelen?

Dat is wat een studie van de Duitse universiteit van Tübbingen toch suggereert. Uit deze analyse van verschillende metingen in Europese rivieren blijkt dat afvalwater, en niet alleen het gebruik van pesticiden door de landbouwsector, verantwoordelijk is voor glyfosaatvervuiling in Europees oppervlaktewater.

Glyfosaat is schadelijk voor zowel de mens als het leefmilieu. Studies besluiten bijvoorbeeld dat dit actieve bestanddeel van verschillende herbiciden kankerverwekkend kan zijn.

Algemeen wordt gewezen naar de landbouwsector als hoofdbron van glyfosaatvervuiling in rivieren. Een recente studie van de universiteit van Tübbingen, een meta-analyse van metingen op ongeveer 100 locaties in de Verenigde Staten (VS) en Europa, concludeert echter dat de grootste bron van glyfosaatvervuiling in Europese rivieren niet de landbouwsector, maar afvalwater is....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Beheerovereenkomsten in de lift bij landbouwers in Riemst

Akkerbouw De belangstelling voor beheerovereenkomsten onder landbouwers in Riemst zit in de lift. Dit jaar zijn liefst 24 landbouwers gestart met een beheerovereenkomst, goed voor een oppervlakte van 46,8 ha. Vorig jaar waren dat slechts 4 landbouwers op 2,8 ha. Dat brengt het totale areaal aan beheerovereenkomsten in beheer door landbouwers in Riemst (36 in totaal) op 73,8 ha.
Meer artikelen bekijken