Startpagina Boerenprotest

Farmers Defence Force plant ‘extremere acties’: "Landbouw wordt opgeofferd"

Boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF) reageert vrijdag razend op het landbouwakkoord dat de Vlaamse regering sloot met verschillende andere landbouworganisaties. “We zijn niet eens aan de onderhandelingstafel uitgenodigd”, zegt Bart Dickens, voorzitter van de Belgische tak van FDF. “De landbouw wordt opnieuw opgeofferd. Hier gaan we het niet bij laten.” Dickens kondigt dan ook ‘extremere acties’ aan.

Leestijd : 2 min

Hoe die acties er concreet gaan uitzien, is nog niet duidelijk. “We gaan dit weekend aan tafel zitten en kijken hoe we dit aanpakken”, zegt Dickens. De FDF-voorzitter waarschuwt wel voor een hard optreden, met ‘extremere acties’ dan tijdens de afgelopen protestdagen.

De onvrede over het akkoord is groot. “Ik heb deze nacht amper kunnen slapen omdat verschillende boeren me voortdurend opbelden”, klinkt het.

FDF kreeg ook geen uitnodiging voor de onderhandelingen met de Vlaamse regering. “En dat terwijl we toch over een achterban van 4.500 mensen beschikken”, zegt Dickens misnoegd. “In mijn ogen is er daarom niet eens een akkoord. We zijn gewoon aan de kant gezet.”

FDF plant om opnieuw van zich te laten horen. Waar en wanneer blijft voorlopig een vraagteken. “We hebben ook iets groots gepland, maar dat is niet voor onmiddellijk”, zegt Dickens. De actiebereidheid bij de misnoegde landbouwers is wel nog steeds groot, verzekert hij. “Ook de jagers en de motorcrossers hebben zich al bij ons aangesloten. Zaterdag is er een protest van de motorcrossers in Mol. Als landbouwers gaan we hen dan ook ondersteunen.”

Belga

Lees ook in Boerenprotest

Meer artikelen bekijken