Startpagina Varkens

WOAH waarschuwt voor gebruik van laagwaardige vaccins tegen Afrikaanse varkenspest

De World Organisation for Animal Health (WOAH) waarschuwt voor het gebruik van vaccins tegen de Afrikaanse varkenspest (AVP) waarvan de werking en veiligheid niet bewezen zijn.

Wereldwijd kampt de varkenssector met verliezen door de verspreiding van de Afrikaanse varkenspest. België is vrij van deze ziekte sinds 2020. In Europa zijn er van oktober tot begin november geen nieuwe gevallen geregistreerd, behalve in Rusland. De ziekte is wel nog aanwezig in Polen, Italië, Kroatië, Hongarije, Letland, Roemenië en Oekraïne. In Europa wordt de AVP vaak gevonden bij wilde everzwijnen. Op andere continenten gebeurt dat vaak in varkenshouderijen.

Hoop door...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken