Klaaskoek en Antwerpse kalfsrol met hersensaus erkend als traditioneel Vlaams streekproduct
De korf van Vlaamse traditionele streekproducten wordt verrijkt met klaaskoek van bakkerij “De zaaier” uit Houthulst en Antwerpse kalfsrol met hersensaus van Slagerij Gebroeders Vandenheuvel uit Antwerpen. Zij mogen voortaan het label streekproduct.be gebruiken.

Elk jaar voorziet het Steunpunt streekproducten in de schoot van VLAM 2 à 3 erkenningsrondes voor Vlaamse traditionele streekproducten. De Beoordelingscommissie, die samengesteld is uit specialisten uit alle voedingsdomeinen, onderzoekt de aanvragen en toetst de dossiers aan de 5 criteria (productieplaats en -wijze, ingrediënten, faam en traditie). Ze adviseert de Sectorgroep streekproducten van VLAM, die beslist over de erkenningen.
streekproduct.be...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement