Verlorenbroodwafels met appel en peer
Transformeer oudbakken brood in heerlijke wafels met dit eenvoudige recept. Met de toevoeging van fruitstukjes wordt elke hap een zoete verleiding. Je kan de fruitstukjes aanpassen naargelang het seizoen. Dit dessert is na een half uurtje klaar voor 4 personen.

Wat heb je nodig?
Voor de wafels:
300 g oud brood (in sneden)
4 eieren
200 ml melk
0,50 kaneelpoeder
Voor de afwerking
1 appel
1 peer
0,50 citroen (sap)
8 blaadjes munt
2 el honing
200 ml room 40%
2 el bloemsuiker
Hoe ga je te werk?
Marineer eerst het fruit:
Verwijder het klokhuis van de appel en peer, zonder te schillen.
Snijd in kleine blokjes en besprenkel met het citroensap. Snipper de muntblaadjes fijn en meng ze samen met de honing door de blokjes.
Laat even rusten in de koelkast.
En verder:
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker, zet eveneens in de koelkast.
Maak de wafels:
Verhit het wafelijzer.
Klop de eieren los met de melk en kaneel.
Wentel de sneden brood in het eiermengsel. Zorg dat ze goed het vocht opslorpen.
Bak ze in het wafelijzer tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.
Serveer de broodwafeltjes met de fruitstukjes en slagroom, strooi er eventueel nog wat extra poedersuiker over.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be
