Slawraps met kippengehakt
Zin in een licht gerecht dat heel snel klaar is? Maak dan eens een heerlijke vulling van kippengehakt en verse groenten en stop het in een wrap van sla. Lekker en gezond! Na een halfuurtje kunnen 4 personen hiervan smullen.

Wat heb je nodig?
400 g kippengehakt
1 ijsbergsla
1 el kippenkruiden
120 g kerstomaten
1 komkommer, in blokjes
2 sjalotten (gesnipperd)
2 el fijngehakte bieslook
2 el fijngehakte munt
8 blaadjes basilicum
Voor de dressing:
100 ml yoghurt
50 ml zure room
1 el mayonaise
1 tl currypoeder
0,50 tl honing
peper
zout
Hoe ga je te werk?
Bak het gehakt rul in een droge koekenpan. Kruid met de kippenkruiden. Snipper de bieslook en munt fijn en voeg toe aan het gehakt
Trek de bladeren van de ijsbergsla voorzichtig los. Spoel onder koud water en dep droog.
Maak een dressing met de yoghurt, zure room, mayonaise, currypoeder en honing. Kruid met peper en zout.
Snijd de kerstomaten in 4, snipper de sjalot fijn en snijd de komkommer in blokjes.
Vul elk blad sla met gehakt. Verdeel er de basilicum, komkommerblokjes, kerstomaten en sjalot over. Kruid lichtjes met peper en zout. Druppel er de dressing over en rol op.
Serveer met de resterende dressing.
Meer lekkere recepten op www.lekkervanbijons.be
