Wat eten we in een circulair voedselsysteem?
De EU wil naar een circulair voedselsysteem: de hoeveelheid afval geminimaliseerd, zo veel mogelijk (rest)producten gerecycled en zo min mogelijk impact op onze planeet. Maar wat eten we dan? Welke dieren houden we dan? En welke gewassen telen we in zo’n circulair voedselsysteem?

In 4 scenario’s – van het huidige systeem tot een volledige circulair systeem – schetst een internationale groep onderzoekers onder leiding van Hannah van Zanten (Wageningen University & Research) de mogelijkheden binnen de EU & Verenigd Koninkrijk (EU27+UK). Hun bevindingen zijn gisteren gepubliceerd in Nature Food.
Om met de harde cijfers te beginnen, er is een enorme winst te behalen als we overgaan op een circulair voedselsysteem. Uit het langjarige onderzoek van Van Zanten en collega’s komen opvallende conclusies. Zo laten de...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement