Startpagina Edito

Edito: Boeren en natuur, het kan

Helaas worden landbouw en natuur vandaag vaak rechtlijnig tegenover elkaar uitgespeeld. Toch kunnen er win-winsituaties ontstaan. Landbouwers zien steeds meer die mogelijkheden, de politiek en/of wetgever nog te weinig.

Uit de resultaten en realisaties van de vernieuwde niet-productieve investeringen begrijpen we dat de landbouwer heel wat klimaatrobuuster wil boeren en tegelijk wil werken aan meer natuurwaarde. Het gaat hierbij over maatregelen die genomen worden rond water, landschap, erosie en biodiversiteit. Zeker dit laatste bevordert de aanwezigheid van vogels en insecten. In mensentaal kan je de niet-productieve investeringen verwoorden als inspanningen die de boer doet, maar die geen of slechts beperkt inkomsten opleveren....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken