Wat heb je nodig?
800 g varkensfilet
20 cl bier
2 el olijfolie
4 courgettes
Voor de lookboter
160 g gezouten boter
2 teentjes knoflook
platte peterselie
Hoe ga je tewerk?
Snijd de courgettes fijn in de vorm van spaghettislierten. Bak de varkensfilet aan op hoog vuur. Zet het vuur lager en bak nog 15 minuten. Laat het vlees daarna rusten onder aluminiumfolie.
Deglaceer de pan met bier en laat voor de helft inkoken. Voeg de courgetteslierten toe en laat 2 minuten stoven. Snijd de knoflookteentjes en de platte peterselie fijn. Meng dit met de gezouten boter. Meng de knoflookboter door de gestoofde courgetteslierten.
Serveer de varkensfilet op een bedje van courgette. Wil je voluit gaan? Serveer dan met puree.
Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be.