Startpagina Edito

Edito: Met niets vergelijkbaar

Vleesproductie en -consumptie zitten al geruime tijd in het verdomhoekje. De voorbije decennia daalt – door tig redenen – dan ook ons vleesverbruik. Het ‘consuminderen’ van vlees lijkt vooralsnog een meer gegeerde optie dan overschakelen naar alternatieven.

De oude en nieuwe voedingsdriehoek zeggen het al langer: alhoewel we fervente vleeseters zijn, moeten we ons vleesverbruik matigen. Veel hangt echter af van het soort vlees én van de hoeveelheid die we naar binnen spelen. Rood vlees zit immers onderaan die driehoek. Bewerkt vlees valt er zelfs buiten, en zit in de ‘zo weinig mogelijk’ bol. Beide zijn immers niet de beste vrienden van onze gezondheid.

Toch blijft vlees een belangrijke plaats innemen in onze Vlaamse voedingsgewoonten omwille van de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: Aardappeltelers in de puree

Edito Het rommelt stevig in de aardappelwereld, met als droevigste feit het eenzijdig verminderen van de hoeveelheid gecontracteerde aardappelen door de verwerkers. Het lijkt er spreekwoordelijk op dat de aardappelteler al in de puree zit, nog voor het seizoen begonnen is. Ongezien!
Meer artikelen bekijken