Edito: Met niets vergelijkbaar
Vleesproductie en -consumptie zitten al geruime tijd in het verdomhoekje. De voorbije decennia daalt – door tig redenen – dan ook ons vleesverbruik. Het ‘consuminderen’ van vlees lijkt vooralsnog een meer gegeerde optie dan overschakelen naar alternatieven.

De oude en nieuwe voedingsdriehoek zeggen het al langer: alhoewel we fervente vleeseters zijn, moeten we ons vleesverbruik matigen. Veel hangt echter af van het soort vlees én van de hoeveelheid die we naar binnen spelen. Rood vlees zit immers onderaan die driehoek. Bewerkt vlees valt er zelfs buiten, en zit in de ‘zo weinig mogelijk’ bol. Beide zijn immers niet de beste vrienden van onze gezondheid.
Toch blijft vlees een belangrijke plaats innemen in onze Vlaamse voedingsgewoonten omwille van de...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement