Colruyt Group test lokale teelt van primeurgember met succes
Cru biedt sinds vorige week verse primeurgember aan in zijn markten. De gember is lokaal en duurzaam geteeld zonder pesticiden en met een minimum aan organische meststoffen. De kwaliteitsvolle gember heeft een sterkere smaak dan de geïmporteerde gember en de ecologische voetafdruk ervan werd zo laag mogelijk gehouden. De primeurgember is het resultaat van duurzame innovatie van Colruyt Group in samenwerking met de REO Veiling en het Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt.

Als retailer is Colruyt Group zich steeds meer bewust van de impact van voeding op onze gezondheid, maar ook op onze planeet. Er wordt voortdurend gewerkt aan de verduurzaming van de producten om bewust duurzame keuzes voor klanten mogelijk te maken. In deze context startte Colruyt Group een proefproject op, in samenwerking met de REO Veiling en het Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt, om in België lokaal verse primeurgember te telen. Het gaat hier om een project van het food-innovatieteam van Colruyt Group voor CRU waarbij de ecologische voetafdruk van gember verkleind wordt...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement