Cristal wil overschakelen naar 100% Belgische brouwgerst en hop
We eten steeds meer met lokaal geteelde groenten en fruit, maar nu springen ook de brouwerijen mee op de kar van lokale producten. De Limburgse brouwerij Cristal engageert zich om het brouwproces steeds duurzamer te maken, en daar hoort dan ook lokale brouwgerst en hop bij. Eind juli werd het eerste veld met brouwersgerst geoogst. Volgend jaar worden de eerste Vlaamse ‘groenere’ pilsjes in de rekken verwacht.




In de zomer kan een goede pils voor de perfecte verfrissing zorgen. Bijna 70% van het bier in onze supermarkten is dan ook pils. Een bekend pilsmerk is Cristal, het merk dat in 1928 België voorzag van de eerste pils van lage gisting. En die liet dit jaar in april wel van zich horen. De brouwerij wil verduurzamen en stak als statement het pilsflesje in een ander jasje. Het strakke en herkenbare rood, wit en zwarte etiket op het flesje werd vervangen door een even simpel maar fijner en duidelijk papiertje van Cristal. Ook het blikje van...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement