Geen verplichting, wel aanbeveling om frieten te blancheren
Vertegenwoordigers van de lidstaten van de Europese Unie hebben woensdag het licht op groen gezet voor een verlaging van het acrylamidegehalte in voedingsproducten. Het in onze contreien gevreesde blancheren van frieten wordt niet verplicht, wel als aanbeveling weerhouden.

Acrylamide is een kankerverwekkende stof die ontstaat wanneer bepaalde levensmiddelen tegen hoge temperaturen worden bereid, onder meer bij het frituren van aardappelen. Voortaan zullen exploitanten van levensmiddelenbedrijven maatregelen moeten nemen om de aanwezigheid van de stof te beperken. De maatregelen zijn afgestemd op de omvang en de aard van de bedrijven, deelt de Commissie mee.
Naar verwachting zal de verordening in het voorjaar van 2019 in werking treden. Nadien zal de Commissie volgens...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement