Wat heb je nodig?
4 konijnenbouten
olijfolie
1/2 l groentebouillon (van 1/2 blokje)
water
1 ui, in stukken gesneden
1 wortel, in stukken gesneden
1 stengel bleekselder, in stukken gesneden
1 takje tijm
1 bl laurier
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1/2 rode, 1/2 gele en 1/2 oranje paprika, zonder vel en pitjes, in repen gesneden
3 tomaten, zonder vel en pitjes, in stukken gesneden
1 el tomatenpuree
basilicumblaadjes
versgemalen peper en zout
Hoe ga je te werk?
Kleur de bouten aan in een scheutje olijfolie. Dep even af en leg in een stoofpot. Giet er de bouillon bij en voeg water toe tot alles onder staat. Voeg wortel, ui, bleekselder, tijm, laurier en knoflook toe. Laat op een zacht vuurtje ca. 1 uur stoven. Voeg indien nodig regelmatig water toe.
Stoom de paprika's beetgaar. Doe na een 1/2 uur de tomaten, tomatenpuree en paprika bij het konijn, roer even om en laat nog 1/2 uur zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper van de molen. Werk af met basilicum.
Serveer met volle rijst, volkorenpasta of couscous.
Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op