Soep van vergeten groenten
In de herfst en winter zijn de

Wat heb je nodig?
2 uien
250 g pastinaak
250 g rammenas
200 g peterseliewortel
1 stengel prei
enkele takjes peterselie
1 el kurkuma
1,2 l groentebouillon
100 ml room (of yoghurt)
handvol tortillachips
4 plakjes bacon
boter
peper
Hoe ga je te werk?
Schil en snijd de pastinaak, rammenas en peterseliewortel in blokjes.
Snijd de prei in ringen en de uien fijn. Bak de ui in boter glazig.
Voeg de groenten toe en kruid met de kurkuma en peper. Blus met de bouillon en breng aan de kook.
Laat op een zacht vuur 20 minuten sudderen.
Bak de bacon in een droge koekenpan krokant.
Verkruimel de tortillachips in een vijzel.
Mix de soep glad. Zet het vuur uit en roer er de room (of yoghurt) onder. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Schep de soep in borden en werk af met de bacon, tortillachips en peterselie.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be