Startpagina Archief

Nederlandse varkenshouders ontwikkelen emissiereducerend systeem

Om de uitstoot van onder meer ammoniak, stikstof, geur en methaan terug te dringen zijn varkenshouders Iwan Gijsbers en William Meulendijks uit het Noord-Brabantse Deurne (Nederland) bezig om hun Total Circulair Farm (TCF)-concept te perfectioneren. Bij William is dit mestverwerkingssysteem al volledig operationeel. Er wordt door Wageningen UR ook onderzoek gedaan naar de hoeveelheid reducties die het oplevert.

De varkensbedrijven van William Meulendijks en Iwan Gijsbers liggen vlak bij elkaar. De zeugenstal van William ligt op slechts 100 m van de thuislocatie van Iwan. William heeft een zeugenhouderij met 600 zeugen en daarbij een kleine vleesvarkenstak met 900 vleesvarkens. Hij produceert voor het Hoevenaar-concept (Beter Leven 1 ster keurmerk). Iwan heeft een gesloten varkensbedrijf met 250 zeugen en 2.500 vleesvarkens. Ook hij heeft Beter Leven 1 ster, maar hij produceert voor het Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV)-concept van De Hoeve van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen