Startpagina Archief

Juridische aspecten van het plaatsen

en gebruiken van

kalverhokken

De huisvesting voor jongvee vormt op veel melkveebedrijven een belangrijk aandachtspunt. Om verscheidene redenen is het voor de diergezondheid en het dierenwelzijn soms aangewezen om kalveren na de geboorte uit de afkalfbox te halen. Zo kunnen ze dan gedurende een bepaalde periode worden beschut in individuele kalverhokken, zoals eenlingboxen of iglo’s.

Het opzet van dergelijke constructies is dat ze verplaatsbaar zijn en dus op wisselende plaatsen kunnen worden ingezet. In dit artikel worden de rechtsregels besproken die van toepassing zijn op of die relevant zijn voor het plaatsen en gebruiken van deze mobiele constructies.

Vergunningsplicht constructies

In het Vlaamse Gewest is een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen – de voormalige bouwvergunning – vereist voor het optrekken of plaatsen van een ‘constructie’. Volgens de regelgeving inzake ruimtelijke...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen