Startpagina Archief

Wie is er aansprakelijk?

In Landbouwleven van 7 november werd de administratieve procedure uiteengezet voor het verkrijgen van een vergoeding bij het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) voor wildschade afkomstig van niet-bejaagbaar wild en beschermde diersoorten. Schade veroorzaakt door bejaagbaar wild wordt daarentegen niet vergoed door de Vlaamse overheid, omdat zij de bestrijding van dat wild niet belemmert.

In dit artikel wordt uiteengezet wie het slachtoffer van dit soort wildschade dan wel kan aanspreken en onder welke voorwaarden er schadevergoeding kan worden verkregen.

Jachtdecreet

In het Vlaamse Gewest is de rechtsgrond voor de vergoeding van wildschade terug te vinden in het Jachtdecreet van 24 juli 1991. Volgens dit decreet wordt de vergoeding van ‘belangrijke’ wildschade vastgesteld volgens de gewone rechtsregels. Bij gebrek aan een bijzondere decretale regeling moeten slachtoffers van deze wildschade dus terugvallen op...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen