“Wij zijn de enige fokkers
van vleesgeiten in Wallonië!”
Geiten staan bekend om hun melkproductie, maar kunnen ook worden gewaardeerd voor hun vlees. In ons land is dit product echter vaak onbekend. Bovendien heeft het te kampen met veel vooroordelen. Voor sommigen is de smaak te sterk, terwijl voor anderen dit gerecht eerder iets is voor in andere landen. In Remouchamps hebben Sophie Vincent en Ludovic Benoit zich echter durven te onderscheiden van andere geitenhouders dankzij hun vleesgeiten. Geitenvlees is een zeldzaam product waarvan ze hopen om dit vaker te zien op onze borden.
We ontdekken – midden september – de geiten van de Elevage des Gadlis achter het huis van Sophie Vincent en Ludovic Benoit. In totaal grazen er 75 dieren, waaronder 35 moedergeiten, vredig in 2 ha weiland.
“En dan te bedenken dat ik er maar 2 had, toen ik er 7 jaar geleden mee begon”, herinnert de fokker zich. Hij en zijn vrouw...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Abonneer nu
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of
Activeer uw abonnement