Startpagina Archief

De crisis die

voedselveiligheid

op de agenda zette

Was de dioxinecrisis in 1999 een voedselcrisis, een politieke crisis of toch een ‘food panic’? Sven Lefèvre, stafmedewerker bij het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG), blikt met ons terug.

Wie aan de dioxinecrisis denkt, heeft al snel de vreselijke beelden van het vernietigen van kippen en eieren voor ogen. Heel wat winkelrekken werden ook leeggehaald. Zo vlak voor de verkiezingen van juni 1999 rolden er ook wel wat politieke koppen. Anderzijds was deze crisis de start van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), waardoor ons land koploper werd op het vlak van voedselveiligheid.

Transformatorolie in voeder

Op vrijdag 27 mei 1999 raakte bekend dat er sinds januari dioxines in de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen