Startpagina Archief

Het relaas van een eeuwenoude

haat-liefdeverhouding

Nu wolven zich weer in onze verkavelde uithoek wagen, keren ook angstbeelden terug. Hou uw kinderen binnen! Bescherm uw lammeren! Trekken hysterische haters nodeloos aan de alarmbel of zijn het de natuurromantici die zich in de luren laten leggen door deze ‘killer in schaapskleren’? In het boek ‘Wolf’ leren we meer.

Geen dier spreekt meer tot onze verbeelding dan de wolf: een likkebaardend beest met blikkerende tanden en boosaardige ogen.

Maar getuigt de wolf als symbool van ecologische veerkracht ook niet van te veel verbeelding? Vanwaar die ambigue relatie tussen wolf en mens?

Wildernis en beschaving

In ‘Wolf’ schrijft historicus (UAntwerpen) Kristof Smeyers (°1988) een wildernisgeschiedenis – of een beschavingsgeschiedenis zo u wil – neer vanuit historisch perspectief. Het is het relaas van een eeuwenoude haat-liefdeverhouding...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen