Startpagina Archief

Melkveehouders zetten extra in op dierenwelzijn

Dierenwelzijn en diergezondheid zijn belangrijke pijlers van duurzaamheid. Hoe duurzaam die zuivelsector dan precies is, blijkt uit de resultaten van de duurzaamheidsmonitor, een initiatief van de brancheorganisatie MilkBE. “Binnen de zuivelsector zijn zowel de melkveehouders als de zuivelverwerkers alsmaar intensiever bezig met dierenwelzijn”, stelt Renaat Debergh, voorzitter van de werkgroep Duurzaamheid MilkBE.

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) zette onlangs de melkveehouder en het dierenwelzijn extra in de schijnwerpers op een webinar, gemodereerd door de bekende sportjournalist Ruben Van Gucht.

Duurzaamheidsprogramma

Op dat webinar presenteerde Renaat Debergh, voorzitter van de werkgroep Duurzaamheid MilkBE en voorzitter sectorgroep Zuivel VLAM, onder meer de resultaten van de Duurzaamheidsmonitor 2020.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen