Startpagina Archief

Veevoedersector wil in 2030 einde aan

gemedicineerd voer

De Belgische veevoeder-sector wil met 12 stappen fors verduurzamen. Zo moet een einde worden gemaakt aan met antibiotica gemedicineerd voer, wordt de methaanuitstoot beperkt en wordt gewerkt aan alternatieve eiwitbronnen. Dat staat allemaal in het duurzaamheidscharter van BFA, de belangenorganisatie van de Belgische veevoedersector.

Het charter werd donderdagavond ondertekend en gepresenteerd in Brussel. Vlaams landbouwminister Hilde Crevits (CD&V) woonde de ceremonie bij en onderschreef het belang van verduurzaming van de hele voedselketen. Daarbij merkte ze op dat als het om duurzaamheid gaat, mensen als burger duurzaamheid van harte steunen, maar als consument niet. “Ik vind het mijn missie om het gedrag van de burger en de consument dichter bij elkaar te brengen.” Corona kan volgens haar een duwtje in de rug geven, naast beleidsinitiatieven die duurzaamheid...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen