Startpagina Archief

Campagne promoot Belgisch rundvlees

en brengt restauranthouders dichter bij boeren

Consumenten konden de restaurants die Belgisch rundvlees serveren al in één oogopslag herkennen dankzij het logo ‘Belgisch rundvlees, hier met trots geserveerd’. Voortaan zullen restauranthouders ook gemakkelijker in contact kunnen komen met boeren die hen kunnen bevoorraden, dankzij een gids samengesteld door de Agrofront-leden. Dit moet de korte keten, van riek tot vork, stimuleren.

In 2019 werkte de federale minister van Landbouw, Denis Ducarme, gedurende vele maanden samen met de horecafederaties van de 3 gewesten van het land en met de landbouworganisaties die lid zijn van het Agrofront (Fédération wallonne de l'agriculture (FWA), Boerenbond en Algemeen Boerensyndicaat) om een Handvest voor de promotie van Belgisch rundvlees uit te werken. Hiermee engageren de restauranthouders zich om Belgisch rundvlees – van alle rassen – te promoten op hun menukaart.

Het charter gaat samen met een logo, dat in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen