Startpagina Archief

De wolf: bron van dierenleed en

van veel bijkomende kosten

Deze maand geen technisch artikel voor onze schapenhouders, maar een bezinning over wat elke nacht in ondertussen half Vlaanderen aan het gebeuren is. Ik wil het met name hebben over de wolf/wolven, maar specifiek over alle leed dat deze dieren veroorzaken. Er zijn namelijk de jongste maanden niet alleen schapen of alpaca’s verwond en gedood, maar ook meerdere koeien en er zijn ook paarden aangevallen.

De wolf vormt dus niet alleen een bedreiging voor de schapen-of geitenhouders, maar eigenlijk voor alle veehouders in Vlaanderen. Gezien een zwervende wolf tussen 50 à 80 km per nacht kan afleggen, kan hij op 3 dagen tijd heel Vlaanderen doorkruisen. Iedere veehouder in Vlaanderen kan dus gevaar lopen.

Ik heb in april-mei 2019 een tweetal artikels in deze rubriek geschreven over de schapenhouderij in Frankrijk, maar het meest beklijvende was de vaststelling dat er in Frankrijk zo’n 500 wolven leven, dat hun ruimtelijke verspreiding...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen