Startpagina Archief

Voedsel, water en energie: de uitdagingen van onze tijd

‘Ons’ hoogtechnologische en intensieve landbouwmodel ligt voortdurend onder vuur. Zelfs toen de landbouw tijdens de Covid-19-pandemie als bijna de enige sector door bleef buffelen, werd toch gepleit voor een structurele verandering. Als we kijken naar het mondiale plaatje, is onze sector eerder een zegen dan een vloek.

De coronacrisis treft ons allemaal op de één of andere wijze. Omdat de voedselketen door is blijven werken, zijn voedseltekorten nooit aan de orde geweest. Daarmee was de sector eerder een uitzondering. Zowat een miljoen Belgen kwam tijdelijk werkloos thuis te zitten. De landbouw- en voedingssector pakte haar verantwoordelijkheid op, en stelde alles in het werk om te blijven draaien. Niet alleen de boeren. Mengvoederbedrijven trainden bijvoorbeeld kantoormedewerkers om – als het nodig bleek – in te springen in de fabriek.

De...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen