Startpagina Archief

Producentenorganisaties: BelOrta

kreeg in 2018 meeste GMO-steun

Voor een sterke Vlaamse landbouw zijn de branche- en producentenorganisaties (PO) heel belangrijk. Ze zorgen voor een betere onderhandelingspositie van de landbouwers en voor een betere werking van de keten. PO’s krijgen GMO-steun via het ELGF (Pijler 1). De meest recente cijfers zijn van 2019 (uitbetaling 2018). Een overzicht.

Die Europese Gemeenschappelijke Marktordening (GMO, Pijler 1) voorziet ondere andere steun aan producentenorganisaties (PO). Telers worden aangemoedigd zich aan te sluiten bij zulke PO’s. Die ontvangen steun voor het uitvoeren van operationele programma's, op basis van een nationale strategie. Er wordt ook steun verleend om inkomensschommelingen als gevolg van crisissen te milderen.

Ordening van markten

Verder gaat steun naar crisispreventie- en crisisbeheersingsmaatregelen in het kader van de operationele programma’s, zoals...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen