Startpagina Archief

Gevulde aardappel

Gevulde aardappel, dat is makkelijk om klaar te maken en overheerlijk. Ga eens de Mexicaanse toer op en vul je aardappelen met gehakt, zure room en een frisse tomatensalsa. Je hebt wel bijna twee uur en half uur nodig om dit te bereiden voor vier personen.

Wat heb je nodig?

250 g varkensgehakt

½ tl cayennepeper

2 el fijngehakte peterselie

2 el fijngehakte munt

8 ongeschilde aardappelen

olijfolie

25 g boter

½ tl gerookt paprikapoeder

100 g zure room

zout

Voor de tomatensalsa:

350 g gekleurde kerstomaten, gehalveerd

1 sjalot, fijngesnipperd

80 g bruine suiker

70 ml witte wijnazijn

½ tl paprikapoeder

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 200°C.

Prik de aardappelen rondom in met een vork...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen