Startpagina Archief

Landbouw in koloniaal Congo (1908-1960), een succesverhaal ten koste van de rurale bevolking?

De Belgische koloniale geschiedenis in Congo, Burundi en Rwanda beheerst het nieuws. Wat met het, ja onderbelicht, koloniaal landbouwbeleid? Professoren Yves Segers en Leen Van Molle (KU Leuven) geven antwoord. “Er moesten veel hindernissen worden overwonnen en dat gebeurde met wisselend succes.”

Wereldwijd stond Belgisch Congo bekend om zijn realisaties op het gebied van koloniale landbouw. Maar voor wie is de verdienste? Voor de Belgische kolonisator, of voor de Congolese boeren? In ‘Landbouw in koloniaal Congo. Een succesverhaal ten koste van de rurale bevolking’ geven professoren Yves Segers en Leen Van Molle antwoorden. Voor alle duidelijkheid: ze belichten de landbouwevolutie in Belgisch Congo en focusten niet op onderdrukking, terreur of welke gruweldaden dan ook.

Voor wie was die...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen