Startpagina Archief

FAVV legde focus op bescherming consument

Met de slogan ‘Van riek tot vork’ duidt het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) zijn werkbreedte aan. Van de primaire sector tot aan de horeca, de supermarkt, enz. is het de bedoeling om de voedselveiligheid te garanderen, en ook om de consument correct te informeren. In 2019 verbeterde de etikettering op verpakkingen. Ook de productterugroepingen verliepen vlot.

Naar jaarlijkse traditie organiseerde het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) een persvoorstelling over het activiteitenverslag. Het jaar 2019 was een jaar zonder al te veel commotie, volgens gedelegeerd bestuurder Herman Dirickx. Dit jaar werd de focus gelegd op het thema informatie voor de consument. Dirickx deelde mee dat ze op 5 punten actief waren. Er werden 106.552 controlemissies gedaan op het terrein, waarvan 86,6% uitgevoerd met een checklist conform was. Er werden 57.270 operatoren gecontroleerd. Er...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen