Startpagina Archief

“Verdere bestrijding van de muskusrat is nodig”

De muskusrat kan nog altijd veel overlast bezorgen. Hoewel de populatie op lange termijn is afgenomen, blijft een volgehouden inspanning onontbeerlijk om de muskusrat effectief te bestrijden. Dat stellen de Strategische Adviesraad voor Landbouw & Visserij (SALV) en de Minaraad. Op naar een muskusratvrij Vlaanderen! Landbouwleven kreeg ook inzage in het totaal aantal vangsten van muskusratten per provincie.

Het graafwerk van de muskusrat tast dijken aan en kan als gevolg daarvan ook leiden tot verzakkingen van landbouwmachines en verwondingen van vee.

Vraat door muskusratten beschadigt verder ook landbouwgewassen en kan leiden tot het lokaal uitsterven van plantengemeenschappen, de vernietiging van rietvelden en vissenpaaiplaatsen.

“Daarnaast is de muskusrat een reservoir voor wildedierenziektes, zoals de vossenlintworm”, zegt Koen Carels van de SALV.

Menselijke bestrijding

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen