Startpagina Archief

Peterselie: vers geplukt op zijn best

Mijn tuinboeken zijn het er niet over eens of peterselie een groente dan wel een kruid is: “In Nederland wordt zij bij de kruiden gerekend, in Vlaanderen wordt ze meestal beschouwd als groente”. Waar de boeken het wel over eens zijn, is dat peterselie wordt gekweekt voor zijn donkergroene blad, dat als smaakversterker en garnituur wordt gebruikt in allerlei gerechten, sausen en soepen. En dat ze vers geplukt op zijn best is.

Maar of het nu een kruid is of een groente maakt echt niet zo veel uit. Peterselie is een makkelijke plant die niet heel veel eisen stelt aan zijn groeiomstandigheden en weinig gevoelig is voor ziekten en plagen. Het geheim van de teelt zit in voldoende geduld om de zaden te laten kiemen. En wie het geduld niet heeft om te wachten tot de zaden kiemen, kan terecht in de handel, waar jonge plantjes in perspotjes volop voorradig zijn.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen