Startpagina Archief

Bijna alle voedingsbedrijven voelen gevolgen coronavirus

Maar liefst 90% van de Belgische voedingsbedrijven voelt of verwacht een economische impact door het coronavirus. Circa 7% moet tijdelijke werkloosheid inroepen. Dat meldt Fevia, de belangenbehartiger van de Belgische voedingssector. Bedrijven en zelfstandigen die door de coronacrisis in zwaar weer komen, mogen hun betalingen aan de fiscus en de RSZ alvast uitstellen en tijdelijke werkloosheid inroepen.

De Belgische voedingssector is enorm afhankelijk van het buitenland. De voedingssector in België is goed voor een jaaromzet van meer dan 50 miljard euro. De export was goed voor 27,6 miljard euro van die omzet. Het is een aandeel van meer dan 50%, dat nog jaarlijks groeit. Het grootste deel van de export vertrekt vanuit Vlaamse bedrijven. Het grootste deel blijft binnen de EU, met Nederland, Frankrijk en Duitsland als belangrijkste markten. China is normaal de grote groeimarkt buiten de EU.

Meer dan 90.000 mensen werken in de sector...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen