Startpagina Archief

Composteren: de natuurlijke kringloop in de tuin

Januari is een echte feestmaand en bij feesten hoort lekker eten, maar wie lekker kookt, heeft meteen ook een berg keukenafval met uitpuilende groencontainers tot gevolg. En eigenlijk is dat nog niet eens zo erg, want dit organisch keuken'afval’ wordt in grote composteerinstallaties probleemloos omgezet in compost, een onmisbare grondstof voor elke tuinier.

We kunnen eigenlijk dit ‘afval’, net als de meeste ‘tuinafval’ (bladeren, takjes, snoeisel, groenteresten, gemaaid gras…) echter ook zelf composteren. Net zoals op de bodem van een bos de afgevallen bladeren en takjes van de bomen door miljoenen kleine organismen langzaam worden afgebroken tot donkere, vruchtbare bosgrond, zo wordt in een compostbak, -hoop of...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Biedt een mengteelt kuilmaïs-klimboon kansen?

Maïs Nieuwe, robuustere gewassen of variëteiten kunnen het risico op misoogsten verlagen en vaak zowel een hoge opbrengst als goede voederwaarde garanderen. Zo kan de mengteelt kuilmaïs-klimboon meer eiwit opleveren met een betere stikstof- efficiëntie. Het project Farmers’ Benefits onderzocht de voor- en nadelen van deze mengteelt.
Voir plus d'articles
Meest gelezen