Docent Paul Grauwen: “We werken per kwartaal. Vier keer per jaar zijn er examens. We vinden het een beetje spijtig dat we niet land- of tuinbouw kunnen aanbieden, maar goed, dat is wettelijk zo vastgelegd. Doorheen de opleiding maken studenten eerst kennis met de sector via gastsprekers en bedrijfsbezoeken, nadien komt het werkplekleren ter plaatse.”
“De theorie geven we vanuit de praktijk. Lesinhoud en bedrijfsbezoeken koppelen we maximaal. Heel wat collega’s hebben bovendien meer dan een stevige voet in het veld. Tijdens de lessen moeten we het een beetje algemeen houden, in tegenstelling tot bij de bachelors. We geven de studenten handvaten waar ze mee verder kunnen.”
Het eerste semester bezoek je bedrijven in het kader van werkplekleren. In het tweede semester werk je één dag per week op een werkplekbedrijf, in het tweede jaar het eerste semester twee dagen en het laatste semester vier. “Werkplekleren is geen stage. De bedrijfsleider zal onze studenten meer begeleiding geven. Daarom voorzien we opleiding voor de bedrijfsleiders.”
“Dankzij hun praktijkervaring zijn onze studenten direct inzetbaar en vrij snel in staat verantwoordelijkheid over een ploeg op te nemen”, voorspelt Grauwen. Hoe gaat de school na of je klaar bent voor het werkveld? De bedrijfsleider vult een evaluatiedocument in, en de studenten maken een soort portfolio waarin ze aantonen hoe ze de hun leerdoelen behaalden.
Heb je interesse in de opleiding, of wil je misschien werkplekbedrijf worden? Contacteer Paul Grauwen via paul.grauwen@thomasmore.be of 014 74 07 39.