Startpagina Akkerbouw

‘Ook als akkerbouwer blijft het industriële bloed stromen’

Het akkerbouwbedrijf De Kruisberghoeve in Arendonk is een modern en op de toekomst gericht bedrijf. De groentewasserij wast zowel de eigen producten als die van derden, tot aan zoete aardappels uit Zuid-Afrika aan toe. Wat betreft de toekomst wil het bedrijf zich richten op verbreding van het assortiment. Paul de Cartier: “En proberen om een deel van de toegevoegde waarde verderop in de keten meer naar je toe te trekken.”

De Kruisberghoeve in Arendonk is een landbouwbedrijf met drie takken, namelijk het telen van akkerbouwgewassen, het composteren van groenafval en spoelen van allerlei landbouwproducten. "Mijn grootvader heeft deze gronden gekocht en ontwikkeld samen met de Nederlandse Heidemij in 1946. Heel bijzonder is dat De Kruisberghoeve gebouwd is naar het poldermodel van een Groningse boerderij, evenals de schuur en de koeienschuur," zegt vader Jean-Louis de Cartier als we in het kantoor van het bedrijf zitten. "Heel bijzonder is trouwens dat de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Kies voor geteste vroege of late maïsrassen

Maïs 2024 was een slecht maïsjaar. An Schellekens van het Landbouwcentrum voor Voedergewassen (LCV) ging in het kader van ‘LCV Actueel’ – 13 studievergaderingen over voedergewassen in heel Vlaanderen – onder meer in op wat maïstelers konden leren uit dat jaar. “Vroege rassen bieden dankzij hun kortere teeltduur gewoonlijk iets meer zekerheid dan late rassen. Belangrijk is vooral dat je kiest voor rassen die getest werden.”
Meer artikelen bekijken