Startpagina Droogte

Vlaams-Brabants gouverneur heft captatieverbod tijdelijk en gedeeltelijk op

Vlaams-Brabants gouverneur Lodewijk De Witte heft het captatieverbod, dat hij op 29 mei uitbreidde tot grote delen van de waterlopen in de bekkens van de Demer, Zenne, Dijle, Dender en Nete, tijdelijk op tot en met 27 juni. In de praktijk betekent het dat teruggeschakeld wordt naar het captatieverbod zoals het van kracht werd op 21 mei. De waterstand in de waterlopen is verbeterd.

Het captatieverbod blijft van kracht in de Mark, de Hollebeek (stroomopwaarts van de monding van de Bosbeek), de Steenvoordbeek, de Molenbeek, de Linkebeek, de Dijle (stroomopwaarts van de monding van de Demer), de Grote Gete, Waarbeek, Dormaalbeek (stroomopwaarts van het Roefferdingeplein), de Grote Leigracht, de Leigracht, de Kleine Beek, de Hertselseloop en de Dorpsbronbeek in de bovenloop van de Kleine Gete.

Per 28 juni vervalt de opheffing en is de situatie uit het verbod van 29 mei terug van kracht.

Het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Droogte

Landbouwer Johan Lavens: “Waterbufferbekkens raken veel te moeilijk vergund”

Klimaat Vandaag (22 maart) is het Wereldwaterdag. Naar aanleiding daarvan trokken we naar het West-Vlaamse Staden. Johan Lavens en Christel Baert runnen er een gemengd bedrijf, bestaande uit een varkenstak en de teelt van akkerbouwmatige industriegroenten. Water is er cruciaal, voor de varkens én voor de groenten. “De overheid en veel collega’s hebben nog te weinig aandacht voor waterbeschikbaarheid in de sector”, vindt Johan.
Meer artikelen bekijken