Startpagina Covid 19

81% van export Vlaanderen gaat naar andere EU-landen

Naast diverse steunmaatregelen en een goede prijszetting is het in deze coronacrisis ook belangrijk dat de export voldoende wordt gewaarborgd. Want Vlaanderen is een grote netto-exporteur van agrarische producten. Dat blijkt uit cijfers (2018) van het departement Landbouw & Visserij.

De invoer bedroeg in 2018 32 miljard euro en de uitvoer 38,4 miljard euro. Het handelssaldo in Vlaanderen ligt daarmee op 6,4 miljard euro. In vergelijking met 2017 is de uitvoer met 1% gestegen en het overschot met 5%. Ons belangrijkste exportproduct binnen de agrohandel is vers vlees, dat zowel de hoogste uitvoerwaarde als het hoogste handelssaldo noteert. Zuivelproducten staan op hetzelfde peil qua uitvoer, maar het overschot is veel beperkter. Cacaoproducten vervolledigen het podium. Meststoffen, landbouwmaterieel en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken