Tiense suikerraffinaderij strijdt tegen Covid-19, produceert nu desinfecterende gel
De Tiense Suikerraffinaderij en haar Belgische partners van de Südzucker-groep zetten zich in om België te helpen in de strijd tegen de gezondheidscrisis. De fabrieken van de Tiense Suikerraffinaderij draaien al op volle capaciteit om suiker te produceren en te verpakken, aangezien de vraag ernaar sinds het begin van de crisis is geëxplodeerd. Vanaf deze week zal het bedrijf bovendien ook desinfecterende gel produceren.

Dat de Tiense Suikerraffinaderij desingecterende gel kan maken, moest eerder worden uitgeproveerd, aldus CEO Guy Paternoster. "Onze teams hebben de afgelopen dagen enorm hard gewerkt en de tests zijn overtuigend: vanaf maandagochtend produceren we desinfecterende gel op basis van ethanol uit tarwe en bieten. De eerste 2.000 liter worden aan het eind van de dag gebotteld." De Tiense Suikerraffinaderij volgt daarmee het voorbeeld van het Franse Tereos en het Nederlandse Suiker Unie, die al even eerder desinfecterende gel gingen maken.
De...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement