Rijsttaart
Met dit recept leer je een heerlijke smeuïge rijsttaart maken waar zelfs je grootmoeder jaloers op zal zijn. Je hebt ongeveer een uur nodig om er 8 personen van te kunnen laten smullen.


Ingrediënten
130 g dessertrijst
180 g suiker
45 g puddingpoeder
2 eieren
1 vanillestokje
1 l melk
1 vel bladerdeeg
1 el boter
1 el bloem
Voor de afwerking
1 el poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180°C.
Besmeer je taartvorm met wat boter en bestuif dan met bloem. Bekleed de taartvorm met een vel bladerdeeg. Bak het bladerdeeg blind voor gedurende 15 minuten. Haal uit de oven, verwijder de bakparels of bonen en het vel bakpapier en zet de taart nog eens in de oven gedurende 5 à 10 minuten zodat de bodem goed gebakken is.
Breng de rijst aan de kook in 8 dl melk. Snijd de vanillestok overlangs in de helft, schraap er de zaadjes uit en doe deze samen met de vanillepeul bij de melk en de rijst.