Startpagina Vleesvee

Piet Vanbruwaene en Elien (Het Elsthof) : ‘Er is nood aan verdere verbreding’

Hij is verzot op dieren en kweekt Belgisch witblauw. Zij verwerkt en bereidt het vlees in de hoevewinkel annex automatenshop. Alle werk en liefde voor elkaar en het vak komt bijeen in het Elsthof in Tielt. Het verhaal van Piet Vanbruwaene en zijn vrouw Elien is dat van jonge, gemotiveerde landbouwers die door verbreding en korte keten een nieuwe invulling geven aan het ondernemerschap in hun levenswerk. “Het vraagt tijd en is plezierig, maar het gaat zeker niet vanzelf.”

De glazen bol van een waarzegster had Piet Vanbruwaene niet nodig om te weten welk beroep hij later zou kiezen.

Liefde voor ‘koebeesten’

Toen hij als ukkepukje zenuwachtig op de schoot van de kwistig met geschenken uitdelende Sinterklaas zat, vertrouwde hij iedereen die het horen wil al toe dat hij ‘koeboer’ wilde worden. Zo moeilijk was dat nu ook weer niet, als vierde generatie van een landbouwfamilie....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Methaanuitstoot kan verder omlaag met passend voedermanagement

Vleesvee Globaal genomen produceren landbouwers op veel plaatsen in de wereld op een veel minder duurzame en klimaatvriendelijke wijze dan in Vlaanderen. Vlaams landbouwminister Jo Brouns vindt zelfs dat we een van de meest duurzame land- en tuinbouwsectoren hebben. Bovendien pakt de sector de methaanuitstoot verder aan via voedermaatregelen.
Meer artikelen bekijken