Aangepast bedrijfsmanagement helpt om te stoppen met couperen
De Europese Commissie wil dat er in de toekomst geen staartjes meer worden geknipt bij jonge biggen. Tijdens de Veetournee stelden Suzy Van Gansbeke van het departement Landbouw en Visserij en Sarah De Smet van het Varkensloket een aanpak voor via een aangepast management. In dit tweede deel belichten we de aspecten voeder en water, gezondheid en hygiëne en de diergebonden indicatoren.

In de sessie ‘Staartbijtrisico’s: waardevolle indicatoren om je bedrijfsmanagement te optimaliseren’ belichtten de sprekers een door de Wageningen University & Research (WUR) ontwikkelde risicoanalyse die onder de noemer ‘Starten met Staarten’ licht werd aangepast voor gebruik in Vlaanderen. In het eerste deel werd ingegaan op de thema’s hokverrijking, thermisch comfort en luchtkwaliteit en ruimte. In dit artikel...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement