Test Aankoop wil minder acrylamide in voeding
Test Aankoop wil dat het gehalte aan acrylamide in voedingswaren in België verder omlaag gaat. Dat zegt de consumentenorganisatie na onderzoek naar de stof, die waarschijnlijk kankerverwekkend is.

Acrylamide ontstaat als een gevolg van een chemische reactie bij bepaalde voedingsmiddelen rijk aan zetmeel en asparagine (een aminozuur) wanneer deze worden verhit op een hoge temperatuur en dit met weinig water. De Wereldgezondheidsorganisatie acht de stof waarschijnlijk kankerverwekkend voor de mens. De veilige maximumdosis is echter onmogelijk te bepalen.
Uit onderzoek van Test Aankoop blijkt dat het acrylamidegehalte in de meeste voedingswaren op de Belgische markt conform de Europese normen is. Bij de 80 onderzochte producten waren er slechts...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement