Wat heb je nodig?
500 g groenten
1 ui
1 chilipeper
enkele takjes dille
1 kl mosterdzaad
1 kl korianderzaad
½ kl komijnpoeder
½ kl kurkuma
500 ml water
250 ml azijn
3 el rietsuiker
3 el zout
Hoe ga je tewerk?
Was de bokalen zeer grondig met warm water en zeep, spoel goed na. Reinig de groenten en snijd ze vervolgens in staafjes of schijfjes. Snijd de chilipeper in fijne schijfjes. Meng de kruiden en verdeel ze over de bokalen, schik hierop de gesneden groenten. Zorg dat je bokalen goed gevuld zijn met de verschillende groenten. Voorzie elke bokaal van een takje dille en 2 à 3 schijfjes chilipeper.
Breng het water, de azijn, het suiker en het zout zachtjes aan de kook. Wanneer de suiker is opgelost, laat je het geheel nog 5 minuten doorkoken. Giet over de groenten tot ze onderstaan en laat afkoelen. Plaats het deksel op de bokalen en bewaar in de koelkast. Verbruik binnen de maand.
Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op